350 g teľacieho mäsa (predné)
60 g margarínu
175 ml mlieka
75 g cibule
30 g hladkej múky
mletá sladká paprika
soľ.
Na tretine tuku opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu
ktorú zasypeme mletou paprikou
podlejeme trochou vody
pridáme umyté
na kocky nakrájané teľacie mäso
soľ a pod pokrievkou dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme drôtenou naberačkou zo šťavy
zahustíme ju svetlou zápražkou
ktorú sme si pripravili zo zostávajúceho tuku a múky. Zápražku v šťave dobre rozšľaháme
pridáme mlieko a necháme 30 minút povariť. Potom vložíme mäso a privedieme do varu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.