800 g teľacieho mäsa zo stehna
 4 lyžice nastrúhaného parmezánu
 200 ml smotany
 200 ml bieleho vína
 2 cibule
 2 strúčiky cesnaku
 80 ml olivového oleja
 šťava z 1 citróna
 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
 zväzok šalvie
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                Mäso umyjeme pod tečúcou vodou
 osušíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime na panvici
 pridáme cesnak rozotretý so soľou a šalviu nasekanú nadrobno. V tomto základe opekáme mäso za stáleho obracania asi 3 až 4 minúty. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno.  Prilejeme biele víno a citrónovú šťavu. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a smotanu a všetko spolu dobre povaríme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
 pridáme nastrúhaný parmezán
 vložíme mäso a zohrejeme
 ale už nevaríme.  Podávame so špagetami a s miešaným šalátom. Výborne sa k tomu hodí suché biele víno. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.