800 g teľacieho mäsa zo stehna
4 lyžice nastrúhaného parmezánu
200 ml smotany
200 ml bieleho vína
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
80 ml olivového oleja
šťava z 1 citróna
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
zväzok šalvie
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime na panvici
pridáme cesnak rozotretý so soľou a šalviu nasekanú nadrobno. V tomto základe opekáme mäso za stáleho obracania asi 3 až 4 minúty. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Prilejeme biele víno a citrónovú šťavu. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a smotanu a všetko spolu dobre povaríme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
pridáme nastrúhaný parmezán
vložíme mäso a zohrejeme
ale už nevaríme. Podávame so špagetami a s miešaným šalátom. Výborne sa k tomu hodí suché biele víno.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.