500 g teľacieho mäsa s kosťou
60 g margarínu
10 g hladkej múky
soľ. Plnka: 1 vajce
125 g žmlí
10 g margarínu
100 ml mlieka
petržlenová vňať
muškátový kvet
soľ.
Do mäsa urobíme dlhým nožom otvor
ktorý naplníme plnkou. Plnka: žmle nakrájame na kocky
zalejeme polovičkou mlieka
v ktorom sme rozšľahali žĺtok a soľ
posypeme kvetom
sekanou vňaťou a rozpustenou polovicou tuku. Zostávajúce mlieko pridáme podľa vlhkosti žmlí. Keď sa mlieko vsiaklo
primiešame tuhý sneh z bielkov. Druhou polovicou tuku pokvapkáme plnku. Tuk určený na pečenie mäsa dáme na pekáč
necháme ho dobre rozpáliť
položíme naň mäso
ktoré sme osolili
naplnili plnkou
otvor zašili a za občasného prelievania pečieme dočervena.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.