6 rezňov z teľacieho mäsa
100 g šunky
4 vajcia
huby
10 pistácií
10 mandlí
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
soľ.
Rezne z teľacieho mäsa naklepeme
osolíme
trochu opaprikujeme a z oboch strán pomúčime. Rýchlo opečieme v horúcej masti. Žĺtky vymiešame so soľou a pridáme nadrobno nakrájanú šunku a huby. Pistácie a mandle obaríme horúcou vodou
olúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Spolu so zelenou petržlenovou vňaťou miešame so žĺtkami. Bielky vyšľaháme a pridáme nakoniec k ostatnej mase. Z masy upečieme 6 placiek. Teľacie rezne zabalíme do placiek a položíme na misu. Do výpeku z mäsa pridáme huby nakrájané nadrobno a mäso podlejeme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.