800 g teľacieho mäsa. Plnka: 2 hrubšie plátky šunky
3 natvrdo uvarené vajcia
1 surové vajce
150 g nastrúhaného syra
mleté čierne korenie
soľ. Na pečenie: 50 g masla
100 ml suchého bieleho vína
500 g karotky
200 ml mäsového vývaru (instant).
Najprv si pripravíme plnku. Nastrúhaný syr zmiešame s nasekanými uvarenými vajciami. Pridáme surové vajce
osolíme a okoreníme. Pripravený plát teľacieho mäsa pokryjeme najprv šunkou
na ňu rozotrieme plnku
mäso zvinieme a previažme niťou alebo tenkým špagátom. Mäso opečieme zo všetkých strán na masle
okoreníme a zalejeme vínom a vývarom. Zakryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Pred koncom pridáme karotku a dodusíme. Mäso potom nakrájame na plátky a podávame doplnené ďalšou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.