 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2333x
2333x
            
                800 g teľacieho mäsa. 	Plnka: 2 hrubšie plátky šunky
 3 natvrdo uvarené vajcia
 1 surové vajce
 150 g nastrúhaného syra
 mleté čierne korenie
 soľ. 	Na pečenie: 50 g masla
 100 ml suchého bieleho vína
 500 g karotky
 200 ml mäsového vývaru (instant).
            
                Najprv si pripravíme plnku. Nastrúhaný syr zmiešame s nasekanými uvarenými vajciami. Pridáme surové vajce
 osolíme a okoreníme. Pripravený plát teľacieho mäsa pokryjeme najprv šunkou
 na ňu rozotrieme plnku
 mäso zvinieme a previažme niťou alebo tenkým špagátom. 	Mäso opečieme zo všetkých strán na masle
 okoreníme a zalejeme vínom a vývarom. Zakryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Pred koncom pridáme karotku a dodusíme. Mäso potom nakrájame na plátky a podávame doplnené ďalšou zeleninou. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.