500 g teľacieho stehna
50 g masla alebo margarínu
mleté čierne korenie
soľ. Jogurtová omáčka: 2 poháre jogurtu
sušený cesnak alebo 3 strúčiky cesnaku
čerstvý alebo sušený kôpor
soľ.
Teľacie mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na rovnako veľké prúžky
ktoré osolíme
hodne okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na roztopenom masle za stáleho miešania asi 5 minút. Potom ho trochu zalejeme horúcou vodou
prikryjeme a dusíme asi 10 minút. Jogurtová omáčka: Jogurty rozmiešame
vylejeme do misy
osolíme
pridáme vymiešaný cesnak
nasekaný kôpor a premiešame. Mäso uložíme na zohriatu misu a ozdobíme rozštvrtenými paradajkami
kolieskami cibule
čiernymi olivami
prípadne aj opražnými plátkami syra. Jogurtovú omáčku podávame osobitne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.