300 g teľacieho mäsa
50 g údenej slaniny
150 g ryž
2 paradajky
1 paprika
2 mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica oleja
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Slaninu nakrájame na tenké rezance a rozpražíme. Na vyškvarenej masti opražíme mäso nakrájané na kocky. Osolíme. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Opražíme na oleji
pridáme rozotretý cesnak
očistenú a nakrájanú papriku
očistenú mrkvu nakrájanú na malé kocky a olúpané paradajky. Opražíme
pridáme opražné mäso a prikryté udusíme do polomäkka. Potom pridáme ryžu a zalejeme mäsový vývarom. Zakryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.