300 g teľacieho mäsa
20 g anglickej slaniny
2 paradajky
2 papriky
1 cibuľa
1 lyžica oleja
2 strúčiky cesnaku
oregano
mleté čierne korenie
soľ
alobal.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne
naklepeme a nakrájame na tenké rezance. Slaninu nakrájame na malé kocky. Do pripraveného alobalu rozdelíme mäso
slaninu
olúpané paradajky
na rezance nakrájané papriky
nadrobno nasekanú cibuľu a rozotretý cesnak. Všetko osolíme
okoreníme mletým korením
posypeme oreganom a pokvapkáme olejom. Alobal pevne uzavrieme a vo vyhriatej rúre (alebo na grile) pečieme asi 60 minút. Podávame s opečenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.