800 g teľacieho mäsa zo stehna
100 g prerastenej údenej slaniny
100 ml smotany
4 žĺtky
5 lyžíc masla
250 ml bieleho vína
1 čili paprička
4 paradajky
pár kvapiek worcestrovej omáčky
2 lyžice medu
1 cibuľa
1 zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice múky
250 ml mäsového vývaru
100 ml citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme a nakrájame na tenké prúžky. Maslo rozpálime na panvici
mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle roztopíme slaninu nakrájanú nadrobno. Pridáme nasekanú čili papričku
nadrobno nasekanú cibuľu a jarnú cibuľku nakrájanú na plátky. Všetko spolu opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok
nakrájame na kocky
pridáme k zelenine
zaprášime múkou a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Povaríme na miernom ohni 5 minút
zjemníme smotanou
pridáme mäso a pomaly zohrejeme. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
worchestrovou omáčkou a ochutíme medom. Citrónovú šťavu rozmiešame so žĺtkami
pridáme k mäsu
premiešame a hneď odstavíme z ohňa.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.