800 g teľacieho pleca
200 ml bieleho vína
100 ml oleja
paradajky
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
1 čajová lyžička múky
majorán
bazalka
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso vyberieme a na tom istom oleji opražíme nasekanú cibuľu
cesnak
petržlenovú vňať a paradajky. Pridáme mäso a ochutíme ho majoránom
bazalkou
soľou a mletým čiernym korením. Mäso dusíme na miernom ohni. Občas ho podlievame mäsovým vývarom alebo teplou vodou. Keď je mäso mäkké
šťavu vydusíme
zaprášime múkou
premiešame a podlejeme vínom. Dusíme
kým šťava nezhustne. Podávame s cestovinami alebo s kukuričnou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.