400 g teľacieho mäsa zo stehna
100 g šunky
4 paradajky
1 čajová lyžička hladkej múky
40 g tuku
žrucha
nadrobno nakrájaná pažítka
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
tymian
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na malé medailóniky ktoré naklepeme
poprášime múkou a opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Osolíme
okoreníme
pridáme tymian
nakrájanú pažítku
nasekanú žruchu a dobre premiešame. Takto pripravené mäso opražíme spolu so šunkou nakrájanou na rezance. Podlejeme 3 až 4 lyžicami vody a udusíme domäkka. Keď je mäso takmer mäkké
pridáme paradajky
ktoré sme nakrájali na kolieska a dodusíme. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.