4 rezne z teľacej sviečkovice hrubé asi 4 cm
50 g masla
4 lyžice bieleho vína
1 lyžica koňaku
1 lyžica octu
2 lyžice vody
2 malé cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica oleja
2 vetvičky estragónu
1 lyžica mletého čierneho korenia
soľ.
Teľacie mäso nakrájame na menšie rezne a natrieme z oboch strán mletým čiernym korením. Obalíme v múke. Do horúceho oleja pridáme strúčiky cesnaku a v ňom mäso z oboch strán opečieme (asi 3 minúty). Vnútri má byť mäso ešte polosurové. Osolíme a odložíme na teplé miesto. Olej zlejeme
strúčiky cesnaku necháme v panvici. V druhej nádobe roztopíme maslo. V ňom opražíme cibuľu do sklovita
zriedime octom
posolíme
okoreníme a necháme dusiť 2 minúty. Zriedime bielym vínom a koňakom a tekutinu necháme prevariť. Korenie na teľacie mäso rozpustíme v horúcej vode alebo vo víne. Pridáme niekoľko lístkov estragónu. Dáme do základu. Pridáme na hrot noža masla a opatrne zatrepeme. Vyberieme strúčiky cesnaku a omáčku ešte raz dochutíme. Teľacie medailóniky dáme na taniere
oblejeme estragónovou omáčkou a ozdobíme ďalšími lístkami estragónu. Podávame s duseným špenátom alebo s inou zeleninou
hodia sa aj opekané zemiaky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.