350 g teľacieho mäsa (zadné) bez kostí
 75 g margarínu
 100 g zeleru
 25 g hladkej múky
 65 g paradajkového pretlaku
 25 g cukru
 citrónová kôra
 soľ.
            
                Mäso nakrájame na kusy
 po všetkých stranách opečieme na časti tuku. Potom posolíme
 pridáme na kocky nakrájaný očistený zeler
 podlejeme mierne vodou a dusíme. Keď je mäso skoro mäkké
 pridáme paradajkový pretlak a dodusíme. Mäkké mäso vyberieme
 šťavu zahustíme svetlou zápražkou
 ktorú sme si pripravili z múky a zostatku tuku
 zalejeme potrebným množstvom vody a varíme aspoň 30 minút. Potom šťavu precedíme
 dochutíme cukrom a soľou
 vložíme citrónovú kôru
 necháme prejsť varom a podávame s mäsom. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.