350 g teľacieho mäsa (zadné) bez kostí
75 g margarínu
100 g zeleru
25 g hladkej múky
65 g paradajkového pretlaku
25 g cukru
citrónová kôra
soľ.
Mäso nakrájame na kusy
po všetkých stranách opečieme na časti tuku. Potom posolíme
pridáme na kocky nakrájaný očistený zeler
podlejeme mierne vodou a dusíme. Keď je mäso skoro mäkké
pridáme paradajkový pretlak a dodusíme. Mäkké mäso vyberieme
šťavu zahustíme svetlou zápražkou
ktorú sme si pripravili z múky a zostatku tuku
zalejeme potrebným množstvom vody a varíme aspoň 30 minút. Potom šťavu precedíme
dochutíme cukrom a soľou
vložíme citrónovú kôru
necháme prejsť varom a podávame s mäsom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.