5 teľacích obličiek
100 g masla
100 ml ginu na flambovanie
5 borievok
100 ml hydinového vývaru
na hrot noža mletého čierneho korenia.
Borievky podrvíme v mažiari. Obličky očistíme
zbavíme tuku
umyjeme
osušíme a rozrežme po dĺžke. Na panvici roztopíme maslo
pridáme podrvené borievky a trocha ich opražíme. Potom pridáme obličky reznou stranou nadol
okoreníme mletým čiernym korením a opečieme z každej strany asi 4 až 5 minút. Opečené obličky zalejeme zohriatym ginom (prípadne iným destilátom s obsahom aspoň 45 % alkoholu) tak
ž ho nalejeme do šťavy a nie priamo na obličky. Alkohol zapálime a obličky flambujeme za občasného potrasenia panvicou. Keď plamene zhasnú
prilejeme horúci hydinový vývar
prikryjeme a dusíme asi 15 minút. Nakoniec osolíme. Podávame na zohriatej kovovej mise
s vyprážanými zemiakovými hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.