1 teľacie pľúcka so srdcom
100 g teľacieho mäsa
200 ml smotany
ocot
1 cibuľa
strúčik cesnaku
2 lyžice múky
kôra z 1 citróna
zelená petržlenová vňať
bobkový list
mletá červená paprika
kockový cukor
soľ.
Teľacie pľúcka so srdcom umyjeme
uvaríme v slanej vode
necháme vychladnúť a nakrájame na rezance. Cibuľu
kôru z citróna a zelenú petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. V lyžici masti upražíme 5 až 6 kociek cukru na karamel a primiešame múku a opražíme nahnedo. Pridáme nakrájané mäso
trocha popražíme
prisypeme soľ a mletú červenú papriku. Zriedime studenou vodou a pomiešame. Potom pridáme ocot a šťavu z citróna. Omáčku povaríme a pridáme pľúcka so srdcom a necháme variť asi pol hodiny. Pred podávaním okyslíme citrónom podľa chuti a pridáme smotanu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.