800 g teľacieho mäsa (krk
plece)
2 lyžice masla
100 ml bieleho vína
4 paradajky
2 mrkvy
štvrť zeleru
1 pór (len bielu časť)
6 až 8 malých cibuliek
200 ml teľacieho vývaru
2 lyžice Créme fraiche
šťava z 1 citróna
zelená petržlenová vňať
pol bobkového listu
mleté čierne korenie
soľ.
Paradajky ponoríme na niekoľko minút do vriacej vody
ochladíme v studenej vode
olúpeme
rozštvrtíme
odstránime zrnká a nakrájame. Zeleninu nakrájame a očistíme. Mäso očistíme
nakrájame na kocky
v panvici opečieme na masle
okoreníme a posolíme. Pridáme zeleninu (bez paradajok)
necháme chvíľku opekať
miešame. Zriedime horúcim vývarom a vínom. Zelenú petržlenovú vňať dáme do misy s paradajkami
prikryjeme a dáme do horúcej rúry. Dusíme asi 60 až 75 minút. Vyberieme
precedíme
do mixéra vložíme asi polovicu zeleniny a s malým množstvom vývaru rozmixujeme a zamiešame do vývaru. K mäsu a zvyšku zeleniny pridáme rozmixovanú masu
pomiešame
pridáme citrónovú šťavu a ešte raz krátko prevaríme. Dáme na taniere a posypeme vňaťou. Podávame s ryžou
cestovinami alebo so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.