1000 g teľacieho mäsa
150 ml červeného vína
2 paradajky
1000 g malej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
200 ml oleja
1 lyžica octu
2 bobkové listy
trocha škorice a rasce
mleté čierne korenie
soľ.
Vykostené mäso nakrájame na malé kúsky
opražíme na polovici oleja
trocha zalejeme vodou a podusíme. Paradajky popučíme a spolu s celými
olúpanými cibuľkami pridáme k mäsu. Okoreníme
pridáme nasekaný cesnak
víno
ocot a zvyšok oleja
opatrne premiešame
zakryjeme a pomaly uvaríme domäkka. Nemiešame
len hrncom občas potrasieme
aby cibuľky ostali celé. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.