400 g teľacieho mäsa
250 ml smotany
4 paradajky
kúsok šalátovej uhorky
1 cibuľa
30 g hladkej múky
40 g tuku
vývar z kostí
karí korenie
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky. Opražíme v rozpálenom tuku
osolíme a okoreníme mletým a karí korením. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Krátko opražíme
zaprášime múkou
premiešame
podlejeme vývarom a zakryjeme. Dusíme takmer domäkka. Pridáme olúpané a nakrájané paradajky
kúsok nakrájanej šalátovej uhorky a dusíme ešte asi 15 minút. Napokon zalejeme smotanou. Podávame s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.