600 g teľacích rebierok
50 g tvrdého syra
4 stredne veľké cibule
1 strúčik cesnaku
1 žmľa
40 g tuku
2 lyžice strúhanky
vývar z kostí
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Rebierka umyjeme
rozkrojíme
naklepeme a okraje narežme
aby sa počas dusenia neskrútili. Osolíme
okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Z oboch strán opražíme
podlejeme vývarom z kostí a udusíme domäkka. Cibuľu očistíme
nadrobno nakrájame a uvaríme v troche mäsového vývaru na kašu. Pridáme na plátky nakrájanú žmľu a necháme ju rozmočiť. Potom žmľu a cibuľu pretrieme cez sito na udusené rebierka
ktoré sme dali do ohňovzdornej misy
posypeme preosiatou strúhankou
nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.