600 g teľacieho karé s kosťou
150 g šampiňónov
1 lyžica kyslej lahôdkovej smotany
2 lyžice kečupu
1 cibuľa
20 g hladkej múky
4 lyžice masti
karí korenie
soľ.
Karé s kosťou umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme a opražíme v rozpálenej masti z oboch strán dozlata. Osolíme
pridáme očistené šampiňóny
ktoré sme nakrájali na plátky a nadrobno nasekanú cibuľu. Opražíme
okoreníme karí korením
podlejeme a prikryté udusíme domäkka. Mäso vyberieme
šťavu zahustíme múkou a povaríme. Pridáme kečup
vložíme naspäť udusené rezne
zohrejeme a pokvapkáme smotanou. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi a s ovocným kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.