400 g teľacích rebierok
150 g tvrdého syra
100 g šampiňónov
1 lyžica kečupu
1 menšia cibuľa
20 g hladkej múky
40 g tuku
vývar z kostí
mleté čierne korenie
soľ.
Rebierka umyjeme
nakrájame
naklepeme
kraje narežme
osolíme a okoreníme. V rozpálenom tuku prudko opražíme z oboch strán. Pridáme očistené
na plátky nakrájané šampiňóny
trochu opražíme
podlejeme niekoľkými lyžicami vývaru z kostí. Udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
opražíme
zalejeme vývarom a povaríme. Mäso uložíme do ohňovzdornej misy
posypeme polovicou nastrúhaného syra a zapečieme vo vyhriatej rúre. Hotové pokvapkáme kečupom. Podávame s varenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.