4 teľacie rezne
4 tenké plátky šunky
4 lyžice masla
4 lyžice bieleho vína
4 čerstvé šalviové listy
4 lyžice oleja
mleté biele korenie
soľ.
Rezne umyjeme
osušíme a dlaňou rovnomerne naklepeme. Opláchnuté šalviové listy necháme obschnúť
položíme na rezne a prikryjeme ich plátkom šunky
ktorý pripevníme k rezňu špáradlom. Takto pripravené rezne opečieme na rozpálenom oleji z každej strany asi 2 až 3 minúty. Potom tú stranu rezňov
na ktorej nie je šunka
trocha osolíme
okoreníme
pokvapkáme bielym vínom a rezne upravíme na zohriatu misu. Zvyšok oleja na panvici rozriedime zvyškom vína
pridáme maslo a necháme ho roztopiť. Omáčkou polejeme rezne uložné na mise. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a s ľubovoľným šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.