4 teľacie rezne
4 lyžice sladkej smotany
maslo
1 lyžica paradajkového pretlaku
400 g čerstvých hríbov
2 cibule
hladká múka
1 lyžica horčice
50 ml oleja
50 ml mäsového vývaru
na hrot noža tymianu
zelená petržlenová vňať
mleté biele korenie
soľ.]
Cibuľu olúpeme
nakrájame a opečieme na troche rozpáleného oleja. Pridáme očistené hríby nakrájané na hrubšie plátky
osolíme
posypeme tymianom a dusíme na miernom ohni za občasného premiešania asi 10 minút. Do mäsového vývaru zamiešame smotanu
prilejeme k hríbom
prikryjeme a dusíme ďalších asi 15 minút. Do teľacích rezňov vtrieme soľ a mleté biele korenie
potrieme ich zmesou horčice a paradajkového pretlaku
trocha pomúčime a opečieme na zvyšnom oleji z obidvoch strán asi 5 minút. Ku koncu opekania pridáme do panvice kúsok masla a ešte opekáme 5 minút. Hotové rezne urovnáme na zohriatu misu
prikryjeme podusenými hríbmi a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s vyprážanými zemiakovými hranolkami a duseným hráškom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.