400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
2 sardelky (alebo 2 čajové lyžičky sardelovej pasty)
4 vajcia
40 g tuku
1 lyžica oleja
vývar z kostí
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme
okraje narežme
osolíme
okoreníme a opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Pridáme vykostené nasekané sardelky
opražíme
podlejeme vývarom z kostí a udusíme takmer domäkka. Mäkké mäso uložíme na zohriate taniere a obložíme pražnicou
ktorú pripravíme z oleja
vajec a petržlenovej vňate. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.