400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
200 ml smotany
20 g chrenu
20 g hladkej múky
40 g masti
vývar z kostí
citrónová šťava
cukor
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne
okraje narežme
osolíme
okoreníme
poprášime múkou a opečieme z oboch strán v rozpálenej masti. Podlejeme vývarom z kostí
pridáme nastrúhaný chren a udusíme domäkka. Keď je mäso mäkké
ochutíme smotanou
osladíme a podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.