400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo z pleca)
2 vajcia
100 ml bieleho vína
60 g hladkej (alebo polohrubej) múky
tuk na vyprážanie
citrónová šťava
petržlenová vňať
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na 4 rezne
ktoré dobre naklepeme. Okraje narežme
aby sa rezne pri vyprážaní neskrútili. Osolíme a obalíme cestíčkom
ktoré si pripravíme z rozšľahaných vajec
vína a múky. Ihneď po obalení ich vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Vyprážame ich odokryté na pekáči. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou alebo šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.