12 malých teľacích rezňov
4 lyžice oleja
pol viazaničky petržlenovej vňate
šťava z 2 citrónov
mleté čierne korenie
soľ.
Rezne vložíme do mikroténového vrecka a z oboch strán naklepeme. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame. Olej zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme petržlenovú vňať. Polovicu nálevu vlejeme do plytkej misky. Rezne okoreníme
namočíme do nálevu
necháme v miske a prelejeme zvyšným nálevom. Prikryjeme alobalom a v chladničke marinujeme asi 3 hodiny. Rezne vyberieme z nálevu
necháme dobre odkvapkať
osolíme a z každej strany grilujeme asi 1 minútu. Podľa uvážnia potrieme zvyšnou marinádou. Podávame so špargľovým šalátom
zapíjame ťažkým červeným vínom alebo pivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.