600 g teľacieho stehna
200 ml smotany
2 až 3 zeleninové papriky
1 cibuľa
1 lyžica múky
1 lyžica masti
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené teľacie stehno nakrájame na plátky
trocha naklepeme
posolíme
pomúčime z oboch strán a rýchlo opečieme. Cibuľu nakrájame nadrobno
v masti opražíme do sklovita a poprášime múkou. Pridáme trochu mletej červenej papriky
zriedime vodou alebo vývarom
vložíme plátky teľacieho mäsa a dusíme. Zeleninovú papriku očistíme
rozkrájame na štyri diely
pridáme k mäsu a spolu dusíme. Mäkké plátky mäsa dáme na misu
omáčku precedíme a prelejeme ňou plátky mäsa. Podávame s dusenou ryžou
makarónmi alebo haluškami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.