400 g teľacieho mäsa zo stehna
 50 g šunky
 100 g údeného syra
 200 ml bieleho vína
 lyžica kečupu
 2 lyžice sterilizovaného hrášku
 1 cibuľa
 20 g hladkej múky
 3 lyžice oleja
 mäsový vývar
 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
 soľ.
            
                Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie tenké rezne. Naklepeme a osolíme. Syr nastrúhame
 pridáme nadrobno nakrájanú šunku
 hrášok
 petržlenovú vňať a premiešame. 	Vzniknutou zmesou naplníme rezne
 zvinieme ich a previažme hrubou niťou tak
 aby plnka pri dusení nevytiekla. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu
 pridáme pripravené závitky a prudko opražíme zo všetkých strán. Podlejeme vínom
 vývarom a zakryjeme. Udusíme domäkka. 	Počas dusenia podlievame. Mäkké závitky vyberieme a zbavíme nití. Šťavu zahustíme múkou
 povaríme
 dochutíme kečupom a nalejeme na závitky. 	Podávame so zemiakovou kašou. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.