400 g teľacieho mäsa zo stehna
50 g šunky
100 g údeného syra
200 ml bieleho vína
lyžica kečupu
2 lyžice sterilizovaného hrášku
1 cibuľa
20 g hladkej múky
3 lyžice oleja
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie tenké rezne. Naklepeme a osolíme. Syr nastrúhame
pridáme nadrobno nakrájanú šunku
hrášok
petržlenovú vňať a premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme rezne
zvinieme ich a previažme hrubou niťou tak
aby plnka pri dusení nevytiekla. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu
pridáme pripravené závitky a prudko opražíme zo všetkých strán. Podlejeme vínom
vývarom a zakryjeme. Udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame. Mäkké závitky vyberieme a zbavíme nití. Šťavu zahustíme múkou
povaríme
dochutíme kečupom a nalejeme na závitky. Podávame so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.