400 g teľacieho mäsa zo stehna
100 g šunky
100 g párkov
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
20 g hladkej múky
3 lyžice oleja
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie tenké rezne. Naklepeme
osolíme a položíme na ne plátky šunky. Šunku potrieme paradajkovým pretlakom
obložíme olúpanými párkami
zvinieme a závitky previažme hrubou niťou. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu
pridáme pripravené závitky a opražíme ich zo všetkých strán dozlata. Podlejeme mäsovým vývarom a prikryté udusíme domäkka. Mäkké závitky vyberieme a zbavíme nití. Šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
opražíme a zalejeme studeným mäsovým vývarom. Premiešame a varíme ešte asi 20 minút. Hotovú šťavu nalejeme na závitky a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.