400g nízkotučného tvarohu
350g syra mascarpone
3 PL hnedého rumu
80g cukru
8PL kávy espreso
PL Kahlua (al. iný likér)
150g piškót
4 nakrájané banány
2 PL kakaového prášku
Zmiešajte tvaroh
mascarpone
rum a polovicu cukru. Zvyšok cukru pridajte do horúceho espresa. Potom pridajte likér a nechajte vychladnúť.
Namočte piškóty do zmesi kávy s likérom. Do hlbokého plechu na pečenie uložte vrstvu piškót a naneste vrstvu krému. Na ňu rozložte nakrájané banány. Postup zopakujte
vrchnú vrstvu krému posypte kakaovým práškom. Uložte do chladničky na niekoľko hodín
najlepšie na noc.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.