75g piškót
3 dl kávy
trochu rumu
60g cukru
4 dl šľahačky
200g jemného tvarohu
250g jahôd
Jahody nakrájame. Piškóty rozdrvíme
dáme do misky. Polejeme ich kávou a rumom. Pridáme jahody. Šľahačku vyšľaháme
pridáme tvaroh
cukor a spolu premiešame. Do tortovej formy dáme vrstvu piškótovej masy s jahodami a vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte raz. Na záver ozdobíme jahodami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.