1500 g bravčového mäsa
1 bravčové črevo
50 g cesnaku
20 g štipľavej mletej červenej papriky
20 g sladkej mletej červenej papriky
10 g nahrubo pomletého čierneho korenia
25 g soli.
Bravčové mäso (krkovičku alebo plece) nakrájame na malé kocky a okoreníme zmesou štipľavej a sladkej mletej červenej papriky
soli a mletého čierneho korenia. Pridáme najemno nasekaný cesnak a dôkladne premiešame. Navlhčené črevo naplníme koreneným mäsom
pričom dávame pozor
aby nevznikli vzduchové bubliny. Naplnené črevo na oboch koncoch zviažme špagátom a zavesíme do udiarne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.