4 porcie tresčieho filé po 200 g
250 ml suchého bieleho vína
1 cibuľa prešpikovaná klinčekmi a bobkovým listom
šťava z 1 citróna
250 ml mäsového vývaru. Omáčka: 200 ml smotany
30 g masla
2 cibule
30 g múky
zväzok kôpru
na hrot noža šafranu
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno
mäsový vývar
prešpikovanú cibuľu a citrónovú šťavu. Pridáme filé a udusíme domäkka. Vyberieme a dáme na teplé miesto. Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cibuľu nakrájanú nadrobno. Posypeme múkou
zalejeme precedeným vývarom a smotanou a uvaríme omáčku. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom a šafranom. Filé upravíme na taniere
polejeme omáčkou
posypeme nakrájaným kôprom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.