150 g anglickej slaniny
100 g plesňového syra
50 ml smotany
50 g masla
4 žmle
2 lyžice ríbezľovej marmelády
2 hrušky
4 vlašské orechy
ďumbier.
Hrušky dobre umyjeme
pozdĺžne prekrojíme a odstránime jaderníky. Nivu popučíme vidličkou a spolu so smotanou vyšľaháme do peny. Očistíme orechy. Žemle rozpolíme
z oboch strán nasucho opečieme. Rozrezanú stranu opečených žmlí potrieme tenkou vrstvou masla
zakryjeme anglickou slaninou a plátkom hrušky. Stred hrušky potrieme ríbezľovou marmeládou a na ňu navrstvíme ušľahaný syr. Zapekáme vo vyhriatej rúre 3 až 5 minút. Hotový toast posypeme podľa chuti trochou ďumbiera a ozdobíme polovicou orecha.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.