250 g tuniaka v oleji
4 plátky tvrdého syra
50 g masla
200 g šalátovej uhorky
50 g kapari
1 veľká bageta
šťava z polovice citróna
tabasco
sladká paprika
čierne korenie.
Bagetu priečne i pozdĺžne prekrojíme na 4 rovnako veľké časti a mierne opečieme. Uhorku umyjeme
cibuľu očistíme a oboje nakrájame na kolieska. Plátky syra nakrájame na pásiky. Tuniaka vyberieme z konzervy
necháme odkvapkať a popučíme vidličkou. Potom pridáme šťavu z citróna
zopár kvapiek tabasca
korenie
papriku a všetko dobre premiešame. Jednotlivé časti bagety potrieme tenkou vrstvou masla
obložíme kolieskami uhorky
ochuteným tuniakom a pásikmi syra. Nakoniec bagetu ozdobíme cibuľou a kapari. Zapekáme v rozohriatej rúre 5 až 8 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.