300 g šampiňónov
1 pór
1 syr Encián
2 lyžice masla
4 plátky chleba
rasca
čierne korenie
soľ.
Pór a šampiňóny dobre umyjeme. Pór nakrájame na kolieska. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na panvici rozpustíme lyžicu masla a osmažíme na ňom pór so šampiňónmi (asi 4 minúty). Potom pridáme trochu vody a rasce a dusíme asi 10 minút. Nakoniec zmes osolíme a okoreníme. Krajce chleba z oboch strán opečieme. Encián nakrájame na plátky. Krajce chleba potrieme tenkou vrstvou masla
poukladáme dusené šampiňóny s pórom a zakryjeme plátkami Enciánu. Zapekáme vo vyhriatej rúre 3 až 5 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.