200 g tuniaka v oleji
4 vajcia
10 g tvrdého syra
4 plátky toastového chleba
1 cibuľa
1 lyžica nadrobno nasekanej pažítky
soľ.
Tuniaka vyberieme z konzervy a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájame na malé kocky
syr nastrúhame. Tuniaka rozpučíme vidličkou
primiešame cibuľu a syr. Všetko dobre premiešame. Bielky oddelíme od žĺtkov
ktoré opatrne dáme nabok. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. V zohriatej rúre opečieme chlieb
ktorý potom natrieme zmesou z tuniaka a na ňu navrstvíme sneh z bielkov. V strede urobíme jamku a vložíme do nej žĺtok. Zapekáme 5 až 8 minút. Posypeme pažítkou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.