Na cesto: 400 g múky
2 vajcia
250 g masla
4 lyžice chladnej vody. Na plnku: 500 g mletého hovädzieho mäsa
1 žĺtok
6 paradajok
1 strúčik cesnaku
1 lyžica masla
muškátový kvet
mleté čierne korenie
soľ.
Múku preosejeme na dosku
v prostriedku spravíme priehlbinu
do nej dáme vajcia
vodu a maslo a vymiesime na hladké cesto. Urobíme guľu
zabalíme do celofánu a necháme schladiť. Mleté mäso zohrejeme v masle
ochutíme cesnakom
mletým čiernym korením
soľou
štipkou muškátového kvetu a necháme schladiť. Paradajky na chvíľu ponoríme do horúcej a do chladnej vody a potom ich olúpeme. Nakrájame ich na plátky. Asi dve tretiny z cesta rozvaľkáme na takú veľkosť
aby bolo pokryté dno tortovej formy
okraje vyhneme hore. Rovnomerne naplníme mletým mäsom a obložíme plátkami paradajok. Zvyšok cesta vyvaľkáme
nakrájame na tenké pásiky a položíme na tortu v tvare mriežok. Potrieme žĺtkom. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút. Podávame s hlávkovým šalátom a jogurtom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.