250 ml bieleho vína
1 čili paprička
500 g jarnej cibule
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice bravčovej masti
750 ml mäsového vývaru
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
zväzok majoránky
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 4 lyžice nastrúhaného ovčieho syra
3 krajce bieleho chleba
3 lyžice olivového oleja.
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Masť rozpálime v hrnci
pridáme cibuľu
čili papričku nakrájanú nadrobno
cesnak rozotretý so soľou a opražíme do sklovita. Zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a ochutíme cukrom. Majorán nasekáme nadrobno
dáme do polievky a prikryté varíme na miernom ohni asi 15 minút. Biely chlieb nakrájame na malé kocky a opražíme v olivovom oleji dozlata. Polievku rozdelíme do tanierov
posypeme chlebovými kockami
nastrúhaným ovčím syrom a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.