400 g teľacieho mäsa
100 ml sladkej pochúťkovej smotany
200 g čerstvých šampiňónov
80 g plesňového syra
100 g ovčieho syra
100 ml bieleho vína
400 g makarónov
pár kvapiek worcestrovej omáčky
1 cibuľa
2 lyžice múky
4 lyžice olivového oleja
100 ml mäsového vývaru
zväzok pažítky
soľ.
Olej rozpálime vo veľkej panvici
opečieme v ňom mäso nakrájané na malé kocky
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Šampiňóny očistíme
umyjeme a nakrájame na plátky
pridáme k cibuli a krátko opražíme. Zaprášime múkou
zalejeme mäsovým vývarom a bielym vínom a uvaríme omáčku. Nakoniec opatrne primiešame sladkú smotanu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a worchestrovou omáčkou. Primiešame plesňový syr a mäso. Makaróny varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút
vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Cestovinu dáme na taniere
polejeme omáčkou
posypeme nastrúhaným syrom
nakrájanou pažítkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.