800 g odležanej sviečkovice (zo strednej časti)
4 plátky slaniny po 30 g
30 g masla
mleté čierne korenie
soľ.
Sviečkovicu vcelku umyjeme
osušíme a okoreníme. Obalíme plátkami slaniny. Osemkrát v odstupe 4 centimetrov pevne previažme kuchynskou niťou. Medzi dvoma niťami mäso prerežme - niť ostáva v strede. Získame tým 8 hrubších kusov. Necháme odležať pri izbovej teplote. Pripravíme si holandskú omáčku a necháme ju na teplom mieste. Tournedos prudko opečieme z každej strany na horúcom masle. Potom z každej strany na minime dopekáme 4 minúty
aby bolo mäso vo vnútri ružové. Osolíme a odstránime slaninu. Podávame s holandskou omáčkou
varenou brokolicou a zemiakovými kroketami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.