Turnedos sa pripravuje z dobre odležanej sviečkovice
a to z jej strednej časti. Z nej vyrežme plátky mäsa hrubé asi 5 cm
ktoré naklepeme dlaňou
okoreníme mletým čiernym korením
potrieme olejom a opečieme v rozohriatej masti alebo oleji z obidvoch strán asi 5 minút. Počas opekania ich trocha osolíme. Medzitým si pripravíme tenké krajce bieleho chleba
opražíme ich na masle
položíme na ne upečené plátky mäsa
upravíme ich na misu
obložíme opečenými zemiakmi
udusenou mrkvou a zeleným hráškom a tesne pred podávaním položíme na mäso rezy bylinkového masla. Ako prílohu obohatíme plátkami upečenej husacej pečienky alebo hľuzovkami
pokrm sa potom volá Tournedos Rossini (podľa talianskeho skladateľa
ktorý bol veľkým labužníkom).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.