400 g sušenej tresky
2 zemiaky
300 ml olivového oleja
1 celý cesnak
pol viazaničky petržlenovej vňate
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.
Sušenú tresku namočíme cez noc do vody. Na druhý deň ju vyberieme a naklepeme. Potom ju dáme variť do osolenej vody spolu s 5 strúčikmi cesnaku a s bobkovými listami. Keď je mäkká
vyberieme ju
stiahneme kožu a odstránime kosti. Takto upravenú rybu nasekáme nadrobno alebo pomelieme. Medzitým uvaríme zemiaky
roztlačíme ich a zmiešame s rybou. Pridáme najemno nasekaný zvyšný cesnak a petržlenovú vňať
osolíme a okoreníme. Zohrejeme olivový olej a postupne za stáleho miešania ho nalievame na rybiu zmes
ktorú vymiešame do peny. Tresčí krém odložíme do chladničky a podávame ako predjedlo s domácou cestovinou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.