600 g tresky
300 ml kyslej smotany
150 ml majonézy
200 g hlávkového šalátu
1 zeler
pol citróna
mleté čierne korenie
soľ.
Tresku varíme asi 20 minút v osolenej vode. Potom ju vyberieme
necháme vychladnúť
stiahneme z nej kožu
vytiahneme chrbtovú kosť a mäso rozdelíme na menšie kusy. Zeler olúpeme
vložíme na niekoľko minút do vriacej vody
ochladíme
nastrúhame a pridáme k rybe. Medzitým pripravíme zmes kyslej smotany
majonézy
citrónovej šťavy a ochutíme ju soľou a mletým čiernym korením. Zmes nalejeme na nakrájanú tresku so zelerom a všetko spolu dobre premiešame. Tresčí šalát dáme do misy vyložnej listami hlávkového šalátu a odložíme do chladničky. Podávame chladené.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.