500 g tresčieho filé
100 g nastrúhaného parmezánu
50 g masla (alebo tuku)
200 ml ružového vína
1 cuketa
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 konzerva olúpaných paradajok
2 mrkvy
1 malý kúsok zeleru
4 lyžice hrozienok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
750 ml mäsového vývaru
pár kvapiek madeiry
zväzok bazalky
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Filé umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
nakrájame na kocky veľké 2 cm a vo vhodnej mise marinujeme ružovým vínom. Zeleninu očistíme
umyjeme a nakrájame na malé kocky. Maslo rozpálime v hrnci a pripravenú zeleninu v ňom opražíme. Pridáme prepasírované paradajky a mäsový vývar. Primiešame nadrobno nasekaný cesnak
hrozienka a nasekanú bazalku. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením a cukrom. Aromatizujeme madeirou a povaríme na miernom ohni asi 20 minút. Pridáme kocky filé aj s ružovým vínom a povaríme ďalších 5 minút. Nakoniec ešte raz ochutíme
posypeme nastrúhaným syrom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.