4 porcie tresčieho filé po 250 g
200 ml bieleho vína
100 ml octu
400 ml mäsového vývaru
pár borievok
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 150 g nastrúhaného syra
2 vajcia uvarené natvrdo
2 surové vajcia
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 šálka strúhanky.
Filé umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Biele víno
ocot
mäsový vývar
bobkové listy a borievky dáme do hrnca
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a privedieme do varu. Pridáme filé a povaríme asi 10 až 15 minút. Do vhodnej nádoby dáme vajcia uvarené natvrdo a strúhanku. Paradajkový pretlak vymiešame so surovými vajciami
spolu s nastrúhaným syrom a oreganom dáme do nádoby a vypracujeme hladkú masu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Filé vyberieme z vývaru a dáme do ohňovzdornej misy. Navrch rozložíme syrovú masu
zapečieme v rúre alebo na grile dozlata a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.