600 g tresky
60 g údenej slaniny
100 ml mlieka
50 g sterilizovaného hrášku
hydinový vývar
2 lyžice oleja
2 lyžice strúhanky
1 lyžica hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Tresku nakrájame na tenké plátky. Obalíme múkou
osolíme
okoreníme. Úenú slaninu nakrájame na malé kocky
rozpražíme
pridáme obalené plátky tresky a opečieme. Potom ich pokvapkáme mliekom
strúhankou
podlejeme trochou vody a prikryté udusíme domäkka. Sterilizovaný hrášok opražíme v rozohriatom oleji
podlejeme trochou vývaru a podusíme 6 až 10 minút. Nakoniec ho premiešame s udusenou treskou a spolu zohrejeme. Podávame s čerstvým bielym pečivom alebo zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.