750 g očistenej tresky
60 g margarínu
150 ml mlieka
100 g koreňovej zeleniny
30 g cibule
60 g hladkej múky
20 g cukru
60 g horčice
bobkový list
celé čierne korenie
soľ.
Očistené tresky posolíme a rýchlo opečieme v rozpálenom tuku
po oboch stranách dočervena. Do zostávajúceho tuku dáme nakrájanú zeleninu
cibuľu
bobkový list
celé čierne korenie
slabo opražíme
zaprášime múkou a pripravíme bledú zápražku. Zalejeme vodou alebo vývarom
pridáme horčicu a varíme najmenej 30 minút. Pred koncom varu pridáme mlieko
povaríme a precedíme. Uvarenú omáčku dochutíme soľou
prelejeme na opečenú tresku a krátko prevaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.