400 g karfiolu
100 ml olivového oleja
100 g surovej údenej šunky
10 ml bieleho vína
5 strúčikov cesnaku
1 lyžica múky
2 byle petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme
nie však príliš domäkka. Uvarený karfiol vyberieme a necháme odkvapkať. Vývar odložíme. Na olivovom oleji opražíme múku
pridáme najemno nasekaný cesnak a zalejeme karfiolovým vývarom. Šunku nakrájame na kocky
vložíme spolu s karfiolom do polievky a varíme ešte asi hodinu. Pred koncom varenia pridáme mleté čierne korenie
nasekanú petržlenovú vňať a víno. Privedieme do varu
odložíme z ohňa a hneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.